درخواست و پیگیری اجرا



17 راهکار جهت جلوگیری از شوره زدن آجر و رفع شوره آجر

چه عواملی موجب شوره زدن آجر می شود ؟

آجر از جمله مصالح ساختمانی می باشد که از گذشته تا کنون به عنوان یک متریال جذاب و ماندگار در ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد .
بیشترین کاربرد مصالح  آجری  به علت جلوه زیبا ، تنوع رنگی و سهولت اجرای کار ، در نمای ساختمان می باشد .
آجر به علت قرار گرفتن در شرایط مختلف آب و هوایی ممکن است دچارآسیب هایی بشود که از این آسیب ها می توان به ایجاد سفیدک  و شوره روی سطح آجر اشاره کرد .
شوره به رنگ سپید و یا خاکستری می باشد که در اثر رسوب نمک های  محلول در آب طی فرایند نصب در روی آجر پدیدار میگردد در واقع پس از تبخیر آب این نمک بر روی آجر ایجاد می شود  که در زیبایی آن تاثیر بسزایی دارد  ، البته این آسیب مختص آجر نمی باشد بلکه ممکن است در بتن ، سنگ ها  و سایر مصالح ساختمانی مشاهده شود .
معمولا آب  ناشی  از بارش باران  بعد از عبور از بندکشی آجر ، نمک ها را در خود حل کرده و از سطح آجر عبور میکند که پس از تبخیر شدن  ساختار کریستالی شکل می گیرد .

آجر دارای سولفید  آهن هستند که بعد از پخت 3so تولید می کند و بعد ا از آن با اکسید های موجود در رس واکنش می دهد و سولفات های کلسیم ، منیزیم ، سدیم و پتاسیوم  تولید می کند  از بین آنها سولفات کلسیم در بعضی مواقع بر روی آجر ظاهر می شو د.

نتیجه گرفته شده  این که است علاوه بر خود آجر ، نمک های محل در ملات و دوغاب ، شن و آب نیز موجب ایجاد شوره نیز می شوند .

علاوه موارد ذکر شده زمان اجرا و نصب آجر نیز در شوره زدن آجر تاثیر گذار است بخصوص در فصل سرما آب موجود در ملات  یخ می زند و در ساعات  گرم شدن هوا آب  می شود و با ادامه دار شدن این فرایند مدت زمان خشک شدن ملات طولانی می شود که این روند موجب ایجاد شوره می شود .



 

علت  های شوره زدن آجر

  • وجود  نمک های  محلول در آب ،  آجر ، ملات و خاک
  • وجود رطوبت جهت جابه جایی نمک های محلول
  • وجود منافذ و روزنه ها  جهت جا به جایی  و حرکت نمک ها به سمت دیوار و تبخیر آنها
سولفات های قلیایی موجود در ملات و آجر در آب حل می شوند و پس از عبور از منافذ دیوار به سطح نما می رسد و بعد از تبخیر این سولفات ها به صورت شوره بر روی آجر ظاهر می شود .

 

انواع شوره از لحاظ ساختار شیمیایی :

  • شوره کربناتی
  • شوره سولفاتی
  • شوره  کلروری
  • شوره نیتراتی




به منظور جلوگیری از شوره زدن آجر و رفع شوره آن از چه راهکار هایی می توانیم استفاده کنیم ؟

 
1-در هنگام اجرا یا نصب آجر و سنگ های نما ملات های بر روی سطح  آن ها پاشیده  می شود که می بایستی بلافاصله اقدام به تمیز کردن آن نماییم .
2-جهت رفع شوره آجر می توانیم از اسید رقیق شده و یا برس سیمی استفاده کنیم  به  این صورت که بعد از ریختن اسید روی سطح با استفاده از دستگاه واترجت اقدام به شستشوی نما  میکنیم  مقدار مصرف  اسید باید به اندازه ای باشد که آسیبی به سطح آجر و یا سنگ وارد نشود .
همچنین  جرم  و آلودگی که در اثر دود کارخانه جات و خودرو ها بر روی نمای ساختمان می نشیند با شستشو توسط واترجت کاملا  برداشته میشود  
3-جلوگیری از زنگ زدگی فلزات روی نما  به منظور پیشگیری از اثرات مخربی که در نمای آجری ایجاد می شود .
4-جلوگیری از رشد خزه و جلبرگ در بین بند های آجر  که موجب جابه جا شدن آجر ها می شود و خطر سقوط آجر را بالا می برد . آجر ها به علت بافتی که دارند جهت مقاوم سازی آنها  نمیتوانیم از پیچ و رولپلاک  استفاده کنیم چرا که در صورت دریل کاری خرد می شود .
5-در صورت ترکیدگی لوله در دیوار سریعا آن را رفع نماییم تا رطوبت به سطح آجر نفوذ نکند .
6-پاشیده شدن قیر و یا رنگ های روغنی  در سطح آجر اثرات مخربی را به دنبال خواهند داشت .
7- نماهای آجری رنگ آمیزی شده را بایستی هر 4 سال یک بار بصورت مجدد  رنگ آمیزی کنیم تا از پوسته شدن آن جلوگیری کنیم .
8-استفاده از پوشش های آب گریز کننده نانو : مواد نانو به منظور جلوگیری از نفوذ رطوبت به داخل مصالح استفاده می شود .
قبل از اجرای نانو یا رزین های ضد آب بایستی  با واترجت  اقدام به شستشوی نما کنیم  تا هیچ گونه خاک  و آلودگی  در سطح نما نباشد  مواد نانو کاملا بی رنگ هستند و هیچ تعقییر رنگی در سطح آجر ایجاد نمی کنند .



9-اجرای لایه های  آب بند بین دیوار آجری و خاک موجب می شود از ورود نمک ها به درون آجر جلوگیری کرد .
10- اجرای اصولی و صحیح  فلشینگ ها ، در پوش ها و سایه بان ها و همچنین عایق کاری رطوبتی  مناسب از ورود آب  به داخل دیوار جلوگیری کنیم .
11-اجرای محوطه سازی و تجهیزات آبیاری اصولی به منظور پیشگری از نفوذ  رطوبت.
12- بندکشی اصولی با ملات ضد آب
13-استفاده از افزودنی های ملات به منظور کاهش آب اضافی ملات .
14-مصالح بنایی را بر روی پالت های چوبی و یا فلزی قرار دهیم تا از جذب رطوبت کف به آنها جلوگیری کنیم  و  در صورتی که در فضای باز از آن ها نگهداری می کنیم روی آنها را کاملا بپوشانیم تا در صورت بارندگی رطوبت به آنها نفوذ نکند .
15- دود کش های بخاری را در نما طوری طراحی کنیم که با نما تماسی نداشته باشند چرا که دود ناشی از آن باعث خرابی اجرا ها می شود .
16-برس‌ زنی خشک  یکی از روش های ساده ای می باشد که موجب سایش سطح شده و شوره هارا بر طرف میکند .
17 – اجرای واتر سند بلاست نما به منظور لایه برداری از سطح باعث می شود که نمک های مانده را از سطح جدا کند اما نکته ای که بعد از آن بایستی رعایت کنیم اقدام به اجرای رزین و یا نانو آب گریز کننده می باشد چرا که سند بلاست باعث ایجاد خلل و  وفرج در سطح آجر می شود .


 

چگونه میتوانیم علت شوره زدن آجر را ریشه یابی کنیم ؟

قبل از برطرف کردن و جدا کردن شوره بایستی اقدا م به ریشه یابی شوره نماییم  این به این معنی است  تا زمانی که منشا نفوذ رطوبت  را پیدا نکردیم هرچند بار که رفع شوره کنیم مجدد  باز خواهند گشت .
  • اگر عمر ساخت ساختمان کمتر از 1 سال باشد ممکن است منشا شوره و سفیدک مربوط به مصالح ساختمانی باشد و اگر بیشتر  از 1سال باشد منشا ان ناشی از نفوذ رطوبت  می باشد .
  • ترک خوردن آجر و نفوذ رطوبت به داخل نیز باعث ایجاد  شوره می شود .
  • تشخیص مقدار نمک موجود در آجر از طریق گزارش های آزمایشگاهی.
  • پیدا کردن علت نفوذ رطوبت و نشست آب بر دیوار آجری که عمدتا از ترکیدگی لوله ، بخار آب در دیوار ها ، از بین رفتن عایق  های رطوبتی و .... می باشد.
 
 
 

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی


نظر شما

نظرهای شما و پاسخ های ادمین

ارتباط از طریق شبکه های اجتماعی