درخواست و پیگیری اجرا
پر کردن ترک های نمای سیمانی و سنگی و علت ایجاد ترک
مصالح بنایی و بتن در برابر نیروهای کششی مقاومت خوبی از خود نشان نمی دهند و در صورت وارد شدن نشست های نامتقارن به انها موجب یاز شدن ترک های ریز و درشت در مصالح خواهد شد .
علت تر ک خوردن سیمان ، سنگ ، آجر و انواع ترک ها ؟
نمایا ن شدن ترک در ساختمان نشانگر ضعف در باربری اسکلت و استحکام یک ساختمان می باشد ، اکثر ترک ها ی خطرناک ناشی از نشست ایجاد می شوند و برخی دیگر که خطرناک نیستند در اثر عوامی غیر از نشست می باشند .
ترک ها در اثر عوامل مختلفی ایجاد می شوند ولی به طور کلی به دو دسته :
1- ترک های سازه ای که ناشی از تعقییر کردن موقعیت و همچنین وضعیت اجزای سازه ای ایجاد می شود .
2-ترک های غیر سازه ای که ناشی از تعقیرات حرارتی و جابجایی اجزای غیر سازه ای ایجاد می شود .
عواملی که موجب ایجاد شدن ترک های سازه ای می شود و منشا پیدایش دارند شامل :
• ترک های ناشی از نشست خاک :این ترک ها به علت افزایش تراکم خاک در زیر پی یا فونداسیون که ناشی از بارهای اعمال شده ، کم شدن رطوبت نسبی خاک و جابجا شدن حجم زیادی از خاک در زیر فونداسیون ایجاد می شود.
• ترک های ناشی از کاهش درجه حرارت محیط و یخبندان :
به علت یخ زدگی مداوم و ذوب شدن ان در خاک زیر پی موجب می شود به مرور زمان در خاک تخلخلی ایجاد شود که سبب نشست خاک شود .
• ترک های که به علت ضعف مقاومتی در تیر ها و ستون ها ایجاد می شود :
این ترک ها ناشی از طراحی نادرست و اعمال نکردن خیز های منفی و اقزایش بار بیش از اندازه بر روی تیر ها ایجاد می شود .
• انقباض و انبساط لوله های اب گرم ، لوله های بخاری و داکت ها و همچنین کابل های برق و تلفن به دلیل تعقییر درجه حرارت محیط.
• در اثر ضربه ، تکان ها و لرزش ناشی از ماشین الات که در ضعیف ترین قسیمت دیوار رخ می دهد .
• در اثر وقوع زلزله و حرکت رفت و برگشت ان در اتصال تیر به دیوارهای غیر سازه ای.
ترک های غیر سازه ای :
این نوع ترک ها بیشتر بصورت مویی ایجاد می شوند و شامل : تاثیر دمای محیطی بر ملحقات ساختمان، اتصال ناصحیح اجزای ساختمان ، عوامل خورنده محیطی ،لرزش، ضربه ، فشار می باشد .
ترک ها از نظر شکلی یه چه صورتی هستند ؟
ترک های افقی ، خمشی ، برشی ، عمودی، مایل و کف می باشند .
پر کردن ترک های نمای سیمانی و سنگی به چه صورتی انجام می شود ؟
در روش های سنتی از سیمان سفید و پودر سنگ جهت پر کردن ترک ها استفاده میکردند . اما این تجربه به ما ثابت شده که عوامل محیطی شامل بارش باران بر روی این ملات باعث می شود که خیلی زود مقاومت خود را از دست بدهد و ریزش کند و همچنین این ملات توانایی نگه داشت ترک را ندارند و مجدد باز می شوند . برای بهتر شدن ترکیب سیمان و پودر سنگ می توانیم به ان چسب بتن نیز اضافه کنیم تا مقاومت ملات را افزایش دهد .
باید در نظر داشته باشیم تر کهای ایجاد شده در سنگ های نما ممکن است خطر ساز شود چرا که به مرور زمان در اثر نفوذ رطوبت به داخل ملات باعث می شود چسبندگی ملات به سنگ از بین برود و موجب سقوط سنگ شود بنابراین علاوه بر پر کردن ترک این گونه سنگ ها بایستی اقدام به پیچ و رولپلاک نما کنیم تا سنگ در جای خود اسکوپ و مهار شود .
اما برای اینکه عدم باز شدن ترک ها عمر طولانی تر داشته باشند میتوانیم از چسب های پلی یورتان استفاده نماییم . این چسب ها مخصوص درزگیری و جهت پر کردن ترک مورد استفاده قرار میگیرد . چسب پلی یورتان در آب بندی نمای ساختمان بیشترین کاربرد را دارد که پس از اجرا یک اتصال قوی و انعطاف پذیر ایجاد میکند که پس از خشک شدن نیز حالت لاستیکی نیز پیدا میکند و در برابر تنش های کششی مقاومت خوبی از خود نشان می دهد .
از ویژگی های چسب پلی یورتان :
انعطاف پذیری بالا در گرما و یخبندان ، آب بندی نمای ساختمان ،امکان اجرا در محیط مرطوب ، اجرای رنگ روی رنگ و سمباده کاری ، امکان اجرا در دماهای مختلف ، ضد اب بودن